fredag 26 februari 2010

Tack Johannah!


Den här söta lilla bodyn kom Johannah med igår. Sååå fina färger. Jättetack!

torsdag 25 februari 2010

Ultraljud och sjukskrivning...

Har varit en lång dag idag...

Satt uppe sent med min trasiga vän igår men va ju ändå tvungen att gå upp imorse....
Va till vårdcentralen och träffade det trevliga läkaren i morse. Hon sjukskrev mig på heltid från igår, den 24/2 till den 21/3. Skönt. Nu kan jag ta dagen som den kommer och slippa extra värk av stressen. Idag har det varit illa. Tog mig 8 minuter att gå en sträcka som i vanliga fall tar 3 minuter...

Efter det susade vi iväg till Huddinge sjukhus och Ultraljudet!!!!
Allt såg så bra ut!!!! En liten aktiv bebis va/är det! Viftade lite med tårna mot oss oxå! Gulligt!!!
Blev dessutom tillbakaflyttad 9 dagar så nytt beräknat förlossningsdatum är den 26/7 ist för den 17/7 som det var innan... Läste på fl vad jag skrev innan jag testade positivt och jag va redan gravid när räknaren på det nya datumet tycker att jag ska ha haft ägglossningen... Hehe...

Efter ultraljudet susade vi vidare och va och köpte bilbarnstolen. Är jättenöjd!!!!

Satt och funderade lite nu på eftermiddagen vad vi har här hemma redan och listan börjar bli lång;
- både spjälsäng och babykorg med tillbehör finns sen innan
- barnmatstol finns sen innan
- babygym fick vi av Johannah
- Babybjörn bärsele köpt av Johannah
- hoppgunga fick vi av Johannah
- bilbarnstol inköpt idag
- barnvagn med tillbehör finns sen innan

Så nu är det typ bara kläder och bebis som saknas. ;o)

Förresten, fick en sååååå fin present idag, av Johannah! Hon kom med en jättesöt body till bebisen!!! Supertack!!!! (bild kommer...)

Jag tävlar!!!

Jag tävlar inne hos Fru Cupcake om ett helt underbart litet cupcakepaket! Kika in ni med!



onsdag 24 februari 2010

Fy faaaaaaan!!

Vissa människor borde inte få finnas på den här planeten. Eller nån annan heller!!!!! Dom borde utrotas!!!!!

En av mina absoluta bästa vänner har idag blivit misshandlat av sitt ex. Inför barnen och inför vittnen!!!!
För att han inte fick ta en "haha-kolla-vad-mitt-ex-har-gjort-bild" på hennes bil som hon stunden innan hade varit med om en krock med. Med barnen i bilen. Så inte nog med att barnen va med om en traumatisk krock (tack och lov klarade sig alla i stort sett oskadda!!!!!) utan dom fick dessutom se mamma bli slagen!!!!!! Och det är ingen liten smäll. Hela ansiktet ser deformerat ut!!!!!

Jag är så arg att jag bara kokar!!!

Ovanpå allt detta tycker damen på familjerätten/soc att mamma ska lämna barnen ensamma eller med barnvakt, ordna lift på ett eller annat sätt (bilen funkar ju liksom inte... ) och åka ner till henne och ha ett samtal med den sk fadern.... Är det att se till barnens bästa, att lämna dom i det läget??????

Min underbara vän fick iaf ett domslut på att hon inte behövde lämna ut barnen till skitstöveln!!!!!

Jag va bara tvungen att ösa ur mig lite!!! Är såååååå arg just nu!!!!!!

Hemma idag...

Blev en dag hemma idag... Fick mig en mardrömsnatt. Dels vaknade Emilia flera gånger, hon drömde väl massor. Dessutom har jag haft jätteont i natt. Haft svårt att röra mig och hitta en bekväm ställning i sängen.
Morronen gick väl så där... Men när jag va på väg till sjukgymnasten och fick sjukt ont bara av att ta mig till bussen och dessutom fick höra att tågen än en gång bara gick en gång i timmen så ringde jag och sjukanmälde mig. Inte nog med att jag hade ont, jag hade blivit tvungen att vänta i 55 min på tåget och hade kommit en timme sent till jobbet. Det va det inte värt.

Åkte till Nynäs och fick min akupunktur och åkte sen hem. Fick en dag i lugn och ro då Tony var och och träffade sin handläggare.
SKÖNT!

Ikväll är Tony på årsmöte i båtklubben = båtsäsongen närmar sig! :o)

Imorn blir det en hektiskt dag. Kl. 10.10 ska jag till vårdecentralen och prata ev mer sjukskrivning. Kl. 11.30 ska vi vara på Huddinge sjukhus för att äntligen göra ultraljudet!!!!!
Efter det ska vi åka och köpa bilbarnstolen för att sen hinna tillbaka till Ösmo till kl. 14.30 för att Sebastian ska hinna i tid till simskolan.

Nu ska barnen få se lite Bompa, om dom lyckas plocka upp alla nallar från golvet i sitt rum.... Sen blir det en lugn kväll för mig.

tisdag 23 februari 2010

Shopping på G!

Tänkte kolla lite på blocket och se om jag kunde hitta ett babyskydd med sån där insats billigt... Typ andra annonsen på sidan med bilbarnstolar blev det!!! Vilken tur man har ibland. På torsdag efter ultraljudet ska vi hämta den när vi kommer vara i samma omgivning...




En acta graco med insats för 150:-!!!!

Hon va osäker på årsmodellen men för det priset va det ju bara att slå till. Ångra mig har jag råd att göra sen i värsta fall. ;o)
Sååååå nöjd!!!!!


I övrigt har dagen varit så där... Tågstrul imorse, började 30 min tidigare och va helt död när jag slutade. Har väääldigt ont idag... Men det sparkar mer och mer och det är skojs iaf!

måndag 22 februari 2010

Sol och vackert!


Det är riktigt vackert och strålande solsken ute. Och runt -20 grader ute! Jag fick känna av att lungorna är mindre nu med... Och inget jobb blev det... ;o)

söndag 21 februari 2010

Skum mage och ny vecka...

Emilias mage är knas. Riktigt hemskt lös är hon. Vet inte om hon fick bakslag å lite mer magsjuka av att vi glömde koka alla hennes nappar eller om hon bara har fått extremt känslig mage efter magsjukan...
Förra året fick hon ju jättekänslig mage efter en magsjuka och det höll ju i sig flera månader... Vi får ta bort vällingen och byta ut maten till magvänlig mat och se vad som händer. Oavsett så får hon vara hemma ett par dagar till i alla fall...

Igår på dagen var vi bara hemma. Eller nästan. Va en sväng upp till centrum. Va in på Camillas kläd och leksaksförmedling och shoppade lite... För ovanlighetens skull hade jag tid att gå och kika i lugn och ro. Slutade med 4 t-shirts till Sebastian, 1 t-shirt till Oskar, 1 top, 2 tunikor, 2 par byxor och 2 par jättefina hängselklänningar till Emilia och 3 mammatoppar till mig. Allt detta för 250:-. Känns ju bara lite bra. ;o) Och jo, ett par vita tunnstickade babybyxor i storlek 68 som jag inte kunde låta bli.

I övrigt va vi hemma. Gjorde inte så mycket. Det blåste hårt och snöade massor så det va inte direkt läge att gå ut...

Kvällen avslutades med melodifestival och en film.

Idag är som sagt Emilia dålig i magen och får vara inne. Plus att det va -14,7 grader när vi gick upp. Men strålande solsken och vackert ute!!! Massor med ny vacker snö!!!

Oskar är på kalas hos en dagiskompis idag, Sebastian och Emilia har passat på att spela på datorn och jag mumsar godis. Min snälla vän Bettan har varit på kryssning och kom med en påse djungelvrål, en stor liten låda sura vingummin och det bästa av allt, en burk pingvinlakrits!!!! Sååååå himla gott!!!!!!

Idag går jag in i ny vecka också. v19+0 idag. Känns spännande! Halvtid nästan! På torsdag är det dags för ultraljud. Får se om dom ändrar på beräknat förlossningsdatum då...
Apropå det... Johannah kom med en kasse med saker till mig idag... En ny mössa till Sebastian från Pumpalot som jag hade beställt och dessutom BabyBjörn-bärselen hon har sålt till mig och med på köpet fick vi en hoppgunga med. Va såååå mysigt att titta på sakerna. Så fin bärsele har inte nån av dom andra barnen haft!!! Synd bara att det är såååå lång tid kvar till den får användas....

V20
Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.



Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

lördag 20 februari 2010

Ganska nöjd...

En liten snabbis bara...

Ganska nöjd med kvällens melodifestival...
Hade dock gärna sett att Eric Linder gick vidare ist för Crusified Barbara....

Och så har jag en schlagerbebis i magen som hejade på med mig. ;o)

fredag 19 februari 2010

Lite uppdatering av dagen då...

Lek ute - näe, så långt kom vi inte. Har en liten fröken här som bara VÄGRADE klä på sig så vi stannade inne...

Läkarbesök - där gick det bättre. Va en jättetevlig läkare på vårdcentralen. Va inga problem att få vidare sjukskrivning. Hon sa bara att hon inte kunde sjukaskriva mer än en månad i taget och det gör inte mig nåt. När hon skrev intyget frågade hon om jag ville ha på 75% eller på 100% men jag svarade att det räckte med 50% än så länge. Lite chockad skrev hon 50% en månad till. Jag förklarade att det faktiskt fungerar med 50% än så länge och att jag i stället hör av mig när det inte går längre. Det tyckte hon lät bra. :o)

Nu ska vi äta en god middag! Det blir klyftpotatis och fläskfilé och champinjongryta. MUMS!

Ikväll ska vi göra en stor fruktsallad till vårt fredagsmys. Och barnen blev sååååå glada när vi sa det. :o)

Snö, snö, snö!!!

Och ännu mera snö!!!
Härligt!!! Om man bortser från att den hemska snön såg till att jag inte kunde komma iväg till sjukgymnasten imorse. Tågen gick inte som dom skulle... Men fick en ny tid på onsdag.

Nu ska jag istället ta Oskar och Emilia och gå ut och leka i snön en sväng. Så gott det går med min foglossning. Men Emilia måste ut och leka av sig. Hon klättrar snart på väggarna här hemma... Inte kul!!!!

torsdag 18 februari 2010

Magsjuka light???

Här har vi haft en omtumlande dygn... Om man nu säger så...

Igår på dagen va det bara jag och Tony hemma. Lugnt och skönt. Jag fick Tony att äntligen ta tag i sin cv och få den klar!!! Inte en dag för sent. ;o) Medan han höll på med det tillbringade jag ett par timmar i telefonkö och i samtal med telia för att reda ut varför vår digitaltv inte funkar som det ska... Vi ska låna någons modem och testa om det är fel på vårat eller inte. Är det inte det ska vi be och få hem en tekniker... Så nu ska vi ut och raga modem...

Precis när jag hade gått och lagt mig igår kände jag små söta puffar. UTANPÅ magen!!!! Ropade på Tony som kom och fick känna han med. Sååååå mysigt!

Men sen gick det mysiga över för Emilia kräktes! Jippi inte!
Inga fler kräkningar under natten utan bara den enda... Men inte sjuttsingen kunde jag sova för det.
Är det nån här som vet hur man blir av med kräkfobi får ni gärna tipsa!
Dagen idag har känts som det har passerat i dimma. Jag somnade tom ifrån filmen jag skulle se med Emilia och Oskar. ;o)
Vad gäller Emilia och hennes magsjuka så har hon ätit godkänt idag och bajsat fast två gånger.
Nu återstår bara att se om resten av oss har klarat oss eller inte....

Imorn bitti ska jag på akupunktur för foglossningen och mitt på dagen ska jag till vårdcentralen och träffa deras läkare för att prata fortsatt sjukskrivning. Skönt att jag inte behöver gå till mvc's läkare!

onsdag 17 februari 2010

Spark!!!

Jippi!!!! Jag fick fnyss första rejäla sparken i magen!!!! Innan har det liksom mer varit som svepnade rörelser men nu va det en riktig spark!!!! :o)

tisdag 16 februari 2010

Tråktisdag... Fettisdag...

Haft en lång tråkig dag idag... Och ont i massor... Men överlevde en dag på jobbet iaf.

Igår kom mitt nya läkarintyg hem med posten! Och kors i taket, hon hade skrivit det lite vettigare den här gången. MEN hon måste tro att jag är dum i huvudet eller nåt... Jag har träffat henne tre gånger och varje gång har hon sagt att jag ska söka havandeskapspenning. Vilket jag redan hade tänkt... Och ändå så hade hon satt på en post-it-lapp på intyget där det stod att jag inte skulle glömma att söka!

Ringde även mvc igår och frågade om jag måste gå via henne och det måste jag INTE! Så jag stannar kvar där ett tag till.

Idag har vi pratat mycket om mobbing här hemma. Tydligen har pojkarna på Oskars avdelning jagat en av dom andra pojkarna med pinnar. Och det är inte första gången vi hör att det är just den pojken som råkar illa ut. Oskar säger att han inte har gjort nåt men vi känner ändå att vi måste prata ordentligt om det.

Jag kommer dessutom kräva att dagis pratar om mobbing. Det är INTE okej att barnen mobbas!!! Plus att en annan av mammorna kommer be om ett föräldrarmöte. Känns bra!
Så vi får se vad som händer framöver...

Avslutar med en bild på mina nya glasögon, sen ska jag gå och äta semla!

måndag 15 februari 2010

söndag 14 februari 2010

v 19

Ny vecka idag!!!
18+0, bara två veckor till halvtid!

Mår helt okej men får vad jag tror är lite läskig blodtrycksfall ibland. Ska kolla upp det i veckan...
Foglossningen kommer och går med mer eller mindre bra dagar... Magen växer dessutom... Mysigt. Ska försöka få till en bild senare ikväll...
Har börjat känna mer och mer men som jag skrev innan, bebisen verkar ligga mot ryggen, så det är inga direkta sparkar utan mer som svepande rörelser ist...

Vecka 19

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Sköna söndag... Eller?

Vi har lite datortrubbel här hemma... Eller det är inte datorerna det är fel på, det är bland annat routern... Vilket innebär en uppkoppling till två datorer... Inte skojs... Men det ordnar väl sig... ;o) Tills dess kanske det blir lite glapp mellan mina uppdateringar.

I torsdags hade jag ett inte allt för roligt samtal med mvc's läkare om mitt sjukintyg. Hon såg inga fel i det fast både chefen och fk har ifrågasatt det... För att göra en lång historia kort så ville hon veta vad jag tyckte att det skulle stå i hennes sjukintyg! Hon skulle iaf gör ändringar på det så nu väntar jag med spänning på att få läsa det...

I torsdags var jag ju dessutom hemma hos Martina och min guddotter Hannah. Vi startade med en lunch tillsammans på mitt jobb och sen fortsatte vi till Babyplanet. Martina shoppade en vagn till Hannah och vi båda bytte ut kuponger mot varsin babybox med bland annat blöjhinkar i. Och en napp med en liten söt groda på!!! ;o)
Därefter åkte vi hem till dom och sjöng lite Wii sing. Riktigt roligt! Hannah dansade massor och va såååå söt!
Dessutom fick jag testa Martinas angelsound och lyssna på bebisen hjärtslag!!!! Fast Martina fick leta länge och trycka hårt på min mage för att vi skulle kunna höra nåt medan hon på sig själv knappt behövde sätta monitorn mot sin mage innan det hördes. Så min lilla bebis ligger nog och trycker mot ryggen och det är väl därför jag inte känner mer heller...

I fredags va jag hemma hos en kompis på fika. Skojs. Hon får vara anonym än så länge så jag kan berätta att hon väntar barn utan att få skäll. Ska bli skojs att ha någon på nära håll som väntar barn strax efter mig... Tyckte dock lite synd om henne. Hon är nygravid och illamåendet satte in på en gång! Inte roligt!

Igår lämnade vi av Oskar och Emilia hos farmor och farfar på förmiddagen och åkte med Sebastian till Kulturskolan för öppethus och möjlighet att prova olika instrument. Tony tyckte Sebastian skulle testa klarinett eller saxofon, som han själv har spelat, men icke. Slutade med att Tony provspelade lite och fick förfrågan om att börja spela medan Sebastian strosade vidare. Han föll istället för gitarr men tyvärr måste man gå i trean för att få spela det... Han får vänta alltså...

Efter det var vi och handlade en sväng och åkte sen hem och städade... Eller jag städade... Tony fastnade hos farmor och farfar när han skulle hämta Oskar och Emilia.
Sen fick vi besök av Johannah och Ossian. Emilia blev sååååå glad!!!

På kvällen va det dags för Melodifestivalen igen. Den här gången va grabbarna med och såg med oss. Lite roligt. Med tanke på att ingen av låtarna var någon superhit så var det ändå rätt låtar som gick vidare...

Idag har det bara varit en låååångt lugn dag! Skönt!!! Synd att det inte är söndag imorn med. ;o)

Imorn ska jag försöka hinna ringa mvc. Måste kolla om jag får det nya sjukintyget hemskickat eller om jag måste hämta det. Ska dessutom fråga om jag måste träffa just den läkaren eller kan träffa nån annan i fortsättningen. Är det bara hon som gäller blir det till att ringa och boka tid på en annan mvc.

torsdag 11 februari 2010

Det va det där med vår...


Jag skulle inte ha skrivit det där med att våren va nära. Det straffade sig. När jag kollade termometern var det -13,7 grader ute! Riktigt kallt alltså. Men det va även riktigt vackert soligt så kroppen mår bra iaf.

Ljust ut!!

Åhh, det är ljust ute på mornarna nu! Såååå himla skönt! Man märker att våren är på ingång även om det fortfarande är vinter ute. På dagarna börjar det höras småfågelkvitter och så fort solen är framme så är det drippdropp från taken.
Jag vill gärna har vinter över sportlovet så det blir det "riktigt" sportlov men sen får våren gärna komma över natten.

Tänk bara, inte en massa tjocka vinterkläder bara lite lager på lager med vårkläder!
Fast å andra sidan, med tanke på den stora mängden snö som ska smälta bort så kommer det nog bli en ganska blöt vår i början. Men iaf. Bara tanken på våren gör mig glad!!!!


Igår va jag tillbaka på jobbet. Och gissa vad. Min chef har INTE ändrat i schemat så det stod att jag skulle sluta 16.00 ist för 14.30. Men jag sa bara att jag måste gå tidigt. Känns inte riktigt som att det är mitt problem. Jag har ju ändå lämnat in ett läkarintyg på att jag ska jobba 50% så då får dom fixa tiderna i övrigt.

Idag ska jag träffa Martina och min guddotter Hannah. Ska bli skojs. Dessutom ska jag förbi babyplanet och hämta ut min babybox! Spännande!!! ;o)

tisdag 9 februari 2010

Förresten...

Har ju hunnit gå in i v18 också...
Är idag v17+2.

V18
Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.


Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Mer bilder...

Mammas sjukling

Har fått ett såååååå fint babygym av Johannah efter hennes barn. Hämtade hem det igår. Emilia va där och inspekterade på en gång. ;o)



Det spelar och blinkar om det dessutom...

Mums-middag!!!!

Sallad med babyspenat, gurka, tomat, färska champinjoner och crabsticks med en vinegrett.



Lite bilder ;o)

Magbilder v16+5

Sötaste bodyn som jag fick i födelsedagspresent av Martina till bebisen. :o)


Emilia testar julklappen från Adam och Isabel; kinapinnar!









Jaja.... Uppdatering då... ;o)

Har inte orkat blogga sista veckan... Först va jag sjuk och sen kom det alltid nåt som skulle hinnas först...

I helgen va vi nästan barnfria lördag till söndag. Grabbarna var hos mormor och morfar och började med ett biobesök. Va ganska skönt att bara ha Emilia hemma. Och tror hon njöt av att ha mamma och pappas odelade uppmärksamhet med...

Kvällen spenderades i soffan pga dunderförkylning som däckade mig. Blev en massa sms'ande om melodifestivalen istället för sällskaå. Men det dög det med.
Jag va nöjd med helgens vinnare. Va ju inga superlåtar men helt okej. Rätt låtar vann i alla fall.. Och det va Oskars favoriter med. ;o)

I går va jag ledig och va till BVC med Oskar. Det va hans sista BVC-besök!!!! Shit asså, min lilla prinskorv är STOR!!!! Vi började med vikt och längd; 18kg och 107,5 cm. Sen va det dags för sprutan och han skrattade! :o) Vi avslutade med en felfri synkoll.

I övrigt va jag faktiskt ensam hemma igår på dagen. Tony va på kurs, dom små på dagis och Basse i skolan. Va skönt med lite egentid. Passade på att bjuda hem Sofia och luncha lite god sallad med henne.

Idag har jag varit hemma igen, men denna gång för att Oskar fick feber av sprutan igår och Tony hade en kurs.
Va även iväg och fick akupunktur på morgonen. Skönt!
Tillbringade förmiddagen i Nynäs med Johannah. Va inte dumt det heller!!!

Förresten, va och lämnade tillbaka mitt sjukintyg till MVC igår med. Sa att jag vill att läkaren skriver om det. Förtydligar hur mycket jag ska va hemma och hur mycket jag ska jobba. Min chef ifrågasatte vad det stod i det och jag pratade med FK med och dom sa samma sak som chefen. Bad även att hon skulle skriva bättre varför jag inte klarar av att jobba mer än att jag inte orkar!!!
Nu återstår bara att vänta på att få tillbaka ett nytt intyg. Och får jag inget bättre byter jag mvc och läkare!!!!

Nu ska jag försöka ladda upp lite bilder med. ;o)

tisdag 2 februari 2010

Sjukskriven!

Har idag varit hos läkaren på mvc. Började med vågen och stick i fingret. -3kg på mvc våg känns super!!!! Och hb-värdet som va på tok för högt sist va på 138 idag vilket är ett helt godkänt värde.

Sen va det samtal med läkaren... Gillade henne inte riktigt. Hon va skum... Jag ska iaf numera bara jobba 50%. Så skönt.
Däremot.... Hon sjukskrev mig 25% eftersom jag bara jobbar 75% och är föräldrarledig 25%. På pappret står det att min arbetsförmåga är nedsatt 1/4... Känns som att försäkringskassan kommer bråka om det där....
Säga typ att om jag orkar va föräldraledig 25% kan jag minsann jobba 75%.... Och jag kommer ju inte kunna ha Emilia hemma mer än nödvändigt heller för hon är ju den av barnen som innebär störst fysisk belastning... Får bli ett samtal till fk imorn för att kolla så det blir rätt...

Min chef står iaf bakom mig den här gången. Det känns såååååå skönt!!! Så nu gäller det bara att få fk på min sida.. ;o)

Sol!


För mycket motljus men iaf... Strålande solsken! Härligt!

måndag 1 februari 2010

Sitter på tåget hem...


Har varit hos Andrea och ätit en god grillad middag. Mums!

Har jobbat och slitit idag. Halva dagen gick okej. Andra halvan gick det inte lika bra. Foglossningen är modell värre nu. Men ska till läkaren imorn. Får se vad hon säger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...