lördag 31 mars 2012

Toppen!

Vilken toppendag det blev igår!
En riktigt bra dag på jobbet med väldigt många skratt. Dessutom hade jag sån tur på min rast. Jag passade på att springa iväg och köpa en flaska vin. När jag gick tillbaka till jobbet njöt jag av ett riktigt strålande solsken. Bara minutrar efter att jag kom tillbaka till restaurangen öppnade sig himlen och hagel, regn och snö vräkte ner! :-)

Väl hemma blev det nattning av tre glada barn och sen bänkade Tony och jag oss i soffan för middag. Oskar tyckte det var väldigt konstigt att mamma och pappa fick äta tvmiddag. Sånt händer oerhört sällan hos oss. ;-)

Den goda lasagnen jag lagade i torsdags kväll och det goda vinet ihop med säsongens första Let's Dance blev en riktigt bra kombination. :-)

Inför idag hoppades jag på lite sovmorgon men vaknade strax före halv sju. Av mig själv. Fast det var ju skönt det med. Synd bara att klockan var så lite. :-)

Nu sitter jag och tjejerna på tåget som går genom en snövitt landskap. Vi har lite bakslag idag. Fast det gör inget. Ju snabbare vi får all snö som ska komma, desto snabbare kommer våren. :-)

Vad vi ska göra? Träffa Martina och hennes barn. Det var väldigt länge sen nu och det ska bli riktigt kul!

fredag 30 mars 2012

Snö och smaskiga sommarnyheter!

Vilket härligt väder! Ena sekunden strålande solsken, nästa vräker snön ner för att lika snabbt övergå i sol igen. Där emellan är det mulet. :-)
Och jo, jag gillar det. Har ingenting emot väderväxlingarna. Mindre kul är temperaturen. Jag gillar värmen och hade vant mig av med tjock jacka. ;-) Men jag har hellre blandväder med snö nu än i maj. Det är ju ändå fortfarande bara mars. :-)

Gårdagens tidiga morgon visade sig bli riktigt rolig! Vi var några från vår restaurang och några från en annan som fick information om vårens och sommarens kommande kampanjer. Som jag längtar! Mycket nytt och gott! Vi alla fick laga oss varsin lunch för att veta hur det ska göras och hur det kommer smaka. Shit vad gott!

Och i och med att jag började tidigare kom jag hem tidigare. Riktigt skönt!

Idag lär jag inte komma hem lika tidigt. Jobbar lång dag. Farmor och farfar hämtar barnen för att först gå till simhallen och sen bjuda på middag. Tony och jag äter middag först när jag kommer hem. Känns riktigt lockande att få sitta ner bara han och jag. Hinna prata en liten stund utan barn som avbryter. :-)

torsdag 29 mars 2012

Tidig start

Det blev en dag med fullt upp igår. Efter det vanliga frukostkaoset (som inte bara är kaos) gick grabbarna till skolan och jag och Emilia lämnade Malin på dagis. Därefter fick vi gå tillbaka nästan hela vägen hem för att besöka vårdcentralen för Emilias del. Dagis med flera har varit på oss om Emilias knasiga mage men läkaren såg inget konstigt med den. Hon tyckte vi skulle låta det vara så länge det inte blev värre. Och eftersom vi inte ens tänkte speciellt mycket på den innan "alla andra" började säga nåt är det lätt att just bara låta det vara.

Efter att jag hade lämnat även Emilia på dagis hade jag planerat att bara vara hemma och ta igen lite trötthet. Så blev det inte. Först planterade jag lite blommor på balkongen och sen fick jag ett ryck och plockade rent hela lägenheten och tog en vals med snabeldraken. Vid det laget var det dags att äta lunch och jag hann sitta och läsa en stund i soffan innan det var dags att gå iväg igen.

På eftermiddagen hade både Oskar och Sebastian utvecklingssamtal. Båda två fick massor av beröm från sina lärare och jag var (är) en riktigt stolt mamma!!!

Lagom när det var dags att hämta tjejerna dök regnet upp. Ett sånt där härligt stilla regn. Välbehövlig! Nu kanske gräsmattorna blir gröna till slut! :-)

Idag blev det till att åka till jobbet extra tidigt. Vi har morgonmöte så farmor var snäll och hjälpte mig med barnen så slapp dom gå till fritids och dagis redan halv sju. Och jag kunde passa på att göra mig lite frukost att äta på vägen i lugn och ro. :-) Jag var väldigt orolig för att jag skulle bli riktigt toktrött av att kliva upp redan kvart i sex men faktiskt känns det helt okej. Jag är inte tröttare än när klockan ringer kvart över sex. Tvärtom känner jag mig nästan piggare, trots avbrott i sömnen... Så nu får jag fundera på om jag ska prova att gå upp lite tidigare för att känna mig piggare. :-)

tisdag 27 mars 2012

Trött tisdag

Så här härligt lekte Oskar på skolgården i fredags. :-)

Jag är trött idag. Sjukt trött! Malin tramsade länge igår kväll och till slut fick hon somna hos mig i soffan innan vi bar in henne i sängen igen.

Men redan efter att jag bara hunnit sova en timme var det dags igen. Jag vet inte hur många gånger hon kom upptassandes innan jag gav upp och lät henne somna i vår säng för att sen lyfta in henne i sin säng.
Att det dessutom känns som att klockan ringer redan strax efter fem gör ju inte saken bättre....
Jag jobbar i alla fall en kort dag, solen skiner och det är fint väder... :-)

Idag fyller dessutom världens bästa mamma år! Grattis på födelsedagen mamma! Hoppas du får en bra dag! <3

måndag 26 mars 2012

Längst in i garderoben...

Gomorron, gomiddag!
Första vardagen med sommartid var en tröttare morgon än vanligt. Dels hade jag svårt att vakna när klockan ringde, dels var barnen trötta. Speciellt Sebastian som är den jag oftast väcker på morgnarna redan innan. Men upp kom vi och till slut i väg. Grabbarna till skolan, tjejerna till dagis och jag själv besökte vårdcentralen. Förhoppningsvis var det sista gången jag fick min tå omplåstrad där. Äntligen! Jag riktigt längtar efter att få gå utan plåster och förband på tån. Jag har haft det på i en månad nu. Känns riktigt drygt!

En glad överraskning i morse var inte dom trasiga jeansen... Upptäckte det i och för sig redan igår men det var först idag jag letade fram ett alternativ. Och hittade ett par jeans som jag fick av Skrotmamman kort efter att Malin föddes. Då satt dom riktigt bra men sen, när jag började gå upp i vikt igen åkte dom in i garderoben och där har dom legat sista året. Idag tänkte jag att jag i alla fall måste prova. Och dom satt okej! Inte perfekt men okej! Så jag var tvungen att väga mig. Morgonvikten innan frukost var minus 2kg till!! Det kändes riktigt riktigt bra!!!
Och det förklarar varför mina arbetsbyxor inte sitter lika skönt längre. ;-)
Så nu ska jag faktiskt ta det här som en sporre och försöka dra ner på gotteätandet på kvällarna. Det är min största ovana...

Nä, nu ska jag försöka hinna läsa ett par minuter innan det är dags att kliva av. Ha en bra dag!

Och just det. Bilden visar den första tvätten hängd ute för i år! Härligt!

söndag 25 mars 2012

Lycka!

Lycka är inte att ha allt,
det är att vara nöjd med det man har!
Och just idag är jag så nöjd! Som jag tidigare ikväll skrev på facebook:

Jag känner mig lyckligt lottad med mitt liv. En underbar man ♥ fyra härliga (nåja, nästan jämt) barn, en massa familj och vänner. Både såna som jag träffar ofta och såna jag knappt träffar alls.
Alla ni gör mitt liv härligt att leva!!! ♥


Idag känner jag verkligen så!

Vi har haft en ganska bra dag i dag trots att tiden är lite ur led. För det är ju faktiskt så, att även om det inte är en stor omställning att vrida om klockan på sommartid så blir det ändå lite si och så med rutinerna. I alla fall i det här hemmet. :o)
Maken var iväg en sväng och jag passade på att rasta mina monster på lekplatsen vid coop. Dessutom införskaffades ett nytt bord till balkongen.
Mamma hittade att dom hade set med bord plus stolar till billigare pris och jag ville ha bordet och hon stolarna så vi passade på. Men eftersom alla möbler hamnade här så provade jag med stolarna med och hmm... Vi kanske skulle behålla dom... Jag får fundera under veckan som går. Träffar mina föräldrar tidigast nästa helg. :o)

Annars har det mest bara varit en lugn dag. Lite helgmonster men vi överlevde. Ungarna ligger till sängs nu och det är egentligen bara Malin som har svårt att komma till ro ikväll. Emilia körde däremot med den roliga "det är inte kväll ännu, det är ljust ute" innan hon lade sig.

Innan jag avslutar måste jag ju säga välkommen till mina nya läsare!! Välkomna! Hoppas ni gillar det som jag delar med mig av!

lördag 24 mars 2012

Rosa, räkor och jobb!

Efter två dagar hemma med Malin sitter jag på tåget till jobbet nu. Kände mig på riktigt bra humör när jag gjorde mig i ordning idag. Syns det? ;-)

Igår tror jag att jag hittade orsaken till Malins feber - nya tänder! Det i kombination med hosta i alla fall...

Blir en lagom lång arbetsdag idag så jag är hemma igen till middagen. Känns bra. Jag har beställt räkor och vitt vin så jag längtar redan hem. ;-)

torsdag 22 mars 2012

Slut på fotbad!

Jaaa!!! Envis som jag är så provade jag mina gympaskor än en gång. Ville så gärna slippa gå i vinterkängorna. Och ja, det gick! Jag fick i den onda tån!!! Så skönt!!!

Mindre kul är att jag behöver åka och hämta ut en pencillinkur till mig. För den onda tån. Den vill inte riktigt läka som den ska. Men det blir nog bra det med.

Tur i oturen, om man nu kan säga så, så är Malin sjuk idag. Hon vaknade med en massa feber i morse. Lite hängig och gnällig men ändå rätt bra humör. Det gör i alla fall att jag kan hämta ut pencillinet på en gång och påbörja kuren så fort som möjligt. :-)

Så nu ska vi njuta av sol och värme en liten stund. :-)

onsdag 21 mars 2012

En sån där bra dag!

Dagen började bra. Till och med trots att vi hade lite frukostmonster på besök. Jag känner att vi verkligen har fått till bra rutiner på morgnarna nu!
Att det var flera varma plusgrader och strålande solsken gjorde massor med humöret!

Alla ungar, och jag själv, fick på oss fleecejackor och täckvästar idag. Redan när jag lämnade dagis fick jag ta av mig en tröja. Nu, på väg hem, åkte västen av och trots att jag bara har en tunn, vindtät uppknäppt fleece på mig så svettas jag. Såååå härligt!!!! Jag måste bara hitta en tunnare sko nu med...

Mindre kul var det att det strulade med tågen imorse... Fick ta tunnelbanan efter halva vägen och kom 20 minuter försent.. Var dessutom lätt stressad och nervös redan innan tågen började strula.
Har haft mitt möte idag. Det gick ganska bra. Bättre än förväntat! Och det kändes som att den person jag trodde skulle vara minst på min sida var mest på min sida.
Jag fick sagt en hel del. Det kändes bra!!!
Jag är inte hundra nöjd hela vägen men tror det kommer att bli bra... Ska hem och räkna lite...

Och under tiden tiden njuter jag av sol och värme!!! :-)

tisdag 20 mars 2012

Vårdagjämning, kalas och bebis

Jag sitter på bussen hem. Blev en lång dag idag.
Det började redan imorse med ett vårdcentralsbesök inklämt mellan dagislämning och tåget till jobbet.
Efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa för att bjudas på en god middag. Mums!
Tack för maten mamma!

Sen tog vi en kort promenad till bror och svägerskan för att kalasa lite. Svägerskan fyller år och bjöd på god tårta!
Och så passade jag på att dumpa en kasse babysaker. Under alla event jag har varit på sista året har det delats ut massor med sånt där som passar bäst till en nyfödd och nä, vi varken har en sån eller kommer få. Däremot ska lillebror och svägerskan få bebis om en månad så jag hoppas allt föll dom i smaken. :-)

Annars då? Jodå, det händer en del i livet. Sånt som inte kan skrivas öppet. Men jag har bestämt mig för att ingen ska kunna sätta sig på mig. Blir det strid är det med mig som segrare. :-) Jag tror det är våren som ger mig positiv energi!

För nu är det ju verkligen vår. Idag är det vårdagjämning och vad passar inte bättre än ett mindre snöoväder under morgonen då? ;-)

söndag 18 mars 2012

Nu är den faktiskt verkligen här!

Sedan den 10 mars är det vår här! Nu står det inte bara vårtemperarur hos smhi, det står vår. Känns så himla bra. Gatorna är bitvis sopade och tussilago växer i slänterna. Så härligt!!!
Nu längtar jag bara efter lite varmare och roligare väder!!!
Och så vill jag ha nya skor så jag kan gå promenader utan att fötterna känns som våtvarma omslag... ;-)

Jag måste ta mig en tur till Lindex igen. Byxorna jag köpte igår var toksmå. Det får mig att börja tro att det är nåt strul med dom jag köpte först... Suck! Så irriterande för jag gillade verkligen dom... Ja, ja... Det blir nog bra... Får kika efter nya senare idag när jag tar med tjejerna för att hitta en Hello Kitty-film. :-)

Grabbarna ska få vårrusta cyklarna med pappa medan jag och tjejerna shoppar.

Jag går runt och försöker formulera ett mail i huvudet... En situation som behöver redas ut, snarast, med en person som inte är direkt talbar. Eller intresserad av att lösa situationen. Drygt, energistjälande och ger mig en jäkla massa huvudvärk. Ger den en chans till sen blir det till att ta till hjälp annars...

I kväll ska jag på Bokklubb. Var jättelänge sen och ska bli så kul! Den sista tiden har jag dessutom kommit in i en riktig läsperiod och sista boken läste jag ut i morse. Fick en bok av svärmor som jag ska ge mig på när jag åker i väg i eftermiddag. :-)
Är det nån av er läsare som gillar att läsa? Har ni nån favoritbok att tipsa om?

lördag 17 mars 2012

Frisyrer, gottis och mästerkatter...

Sitter med grabbarna på tåget hem. Vi har varit i stora stan på äventyr!

Vi började med att leta skor till mig. Gick inte bra... Sen köpte vi biobiljetter innan vi gick vidare till en frisör precis bakom Kungshallen. Där fick grabbarna varsin klippning innan vi snabbt slängde i oss lite lunch på McDonalds innan bion började. Ja, vi hann ju köpa lite biogodis med. ;-)

Vi såg Mästerkatten i stövlar. Helt okej film.

På vägen tillbaka till tåget sprang vi in på Lindex för att köpa ett par byxor till mig. Fick ta dom en storlek mindre än jag brukar då min vanliga storlek blir alldeles för stor. Så nu hoppas jag att dom passar för jag hann inte prova. ;-)

torsdag 15 mars 2012

Bröllopsdag

fotograf Andrea Jonsson

Idag firar vi 4-årig bröllopsdag här hemma!

Tänk vad tiden går fort!

 Jag älskar dig Tony!

onsdag 14 mars 2012

Slappardag...

Man har inte roligare än man gör sig... Eller hur... Så jag sitter utvräkt i soffan med datorn i knät och strötittar samtidigt på tv. ;o)

Plockade ner köksgardinerna förut... Än har jag inte kommit så långt att jag har strukit dom som ska upp... Litet dilemma alltså... ;o) Jag har en timme på mig så jag borde hinna...

Sen tänkte jag gå och handla godis. Är supersugen på godis. Och så kan det ju inte vara. ;o)


Dagen efter...

Så där fina fötter hade jag igår när jag hämtade tjejerna på dagis. Tur att det var lite varmare ute då för några andra skor fick jag inte på mig med alla förband.

Idag har jag fått plocka bort det yttre förbandet och kunde tack vare det få på mig mina uggskopior. Extra skönt med tanke på att temperaturen bara låg strax över noll idag.

Idag blir det en lugn dag som nog mest kommer spenderas i soffan. Lite plock och tvätt också kanske. Beror på vad jag känner att jag orkar. ;-)

tisdag 13 mars 2012

Luminess Air

Som jag har skrivit innan har Spot and Tell gett mig chansen att prova Luminess Air.

Först ut är UV-free tanning vilket är som brun utan sol.
Man sprayar på solbrännan och bättrar på när det behövs.
 En solning sitter kvar i ungefär två veckor.
 
För att se hur smidigt det är kan ni kika på klippet nedan.
  
Är det så enkelt som filmen visar redan första gången?

Ja, nästan i alla fall! Jag fick för mig att jag skulle göra första försöket en söndag kväll när jag äntligen fått en bunt ungar i säng. Kanske inte det smartaste första gången. ;o)

Att sätta ihop dom få delarna är enkelt, tänk bara på att inte vända upp och ner på flaskan medan du sprayar - den läcker då. Jag vet, av erfarenhet.

Jag stod i vårt trånga badrum och sprayade och när jag inte riktigt hade fått in tekniken kändes det lite trångt att stå där plus att skenet i badrummet inte är det bästa. Så jag lyckades ge mig själv ränder på baksidan av benen. Kanske inte så supersnyggt men å andra sidan lärde det mig att ha lite bättre koll på det jag gör.

Vad jag tyckte? Det var ganska lätt och blir nog ännu lättare när man får in snitsen ordentligt. 1,5 vecka efter att jag sprayat på färgen sitter en hel del kvar och då har jag jobbat (vilket innebär regelbundna duschar) och dessutom varit sjuk med en massa feber och tillhörande svettningar... Så kvalitetsmässigt har jag inga klagomål!!! Eller, jag har inga klagomål alls!

Mitt tips är däremot att man ska ha gott om tid på sig första gången för att få in snitsen för bästa resultat!

Operation, fniss och saknad!

Ja, jag ska försöka ta mig i kragen med bloggandet. Får ju faktiskt höra att mina inlägg är saknade och det värmer! <3

Just nu ligger jag på soffan med fötterna högt. Jag har varit och opererat min högra tå idag. En Königs operation. *fniss* Jag har alltså operarat ett nageltrång. Varför jag fnissar? För er som inte visste det så hette jag König som ogift. ;o)
Shit va gammalt det låter att säga "som ogift".
Har haft problem med tån sen nästan en månad tillbaka nu och för att få bukt på det har dom opererat bort en del av nageln. På så vis ska jag inte få mer problem. Den här gången, för antagligen lär jag råka ut för det igen då jag dels jobbar med stängda skor på fötterna hela dagarna, dels har så breda fötter att det är lättare att råka ut för det då.
I skrivande stund släpper bedövningen och det bultar mer och mer i tån... Och även resten av foten...

Vet inte riktigt hur länge jag blir hemma, minst en dag till. Får ta det dag för dag. Idag får jag inte ens på mig vanliga skor, än mindre arbetsskorna.

Det har blivit en hel del sjukdom i den här familjen det här året, den korta tid som gått. Räknade ut igår att vi har har haft 6 dagar (helger ej medräknat) där alla i familjen varit friska och på plats på skola, dagis och jobb!!! Den största delen står jag för men ändå. Vissa dagar har vi varit nästan alla hemma. Nu har inte jag och Tony varit hemma allt det då vi har haft en otrolig tur som fått hjälp av farmor och farfar som har passar barnen massor.

Jag hoppas verkligen att alla sjukdomar vänder nu och försvinner med vintern!!! Det är inte roligt längre! Så håll tummarna för att alla får vara friska nu!

tisdag 6 mars 2012

Vad är lagom?

Rubrik från dagens metrotidning.

Förvånad? Inte jag!

Jag tror inte på genvägar, jag tror på att äta rätt. Här bekräftas det lite till.

Äter du bars och pulverdieter? Blir du sockersugen av dom?

söndag 4 mars 2012

Vårigt värre!

Vi hade underbart vårväder igår. Så där så man inte kan annat än att njuta av det. Och det gjorde vi. Först tog jag med Oskar till kvantum i Nynäs och när vi kom hem släpade vi ut resten av familjen. Jag och ungarna sopade rent på gården och sen fick dom ta fram sina sparkcyklar. Vi är såna hemska föräldrar att barnen inte får sparkcykla eller cykla så länge gruset är kvar.

Än en gång hängde grannkärringen (det finns inget annat namn om henne...) ut genom sitt fönster. När jag sopade inne på gården var hon i fönstret in mot gården, när jag var på sidan av huset var hon i det fönstret. Suck!
Men jag vägrar, jag tänker inte stanna inne. Vi kommer fortsätta vara ute och blir det värre får jag nog anmäla henne...

Efter lunch var det så soligt att ungarna fick byta ut täckjackorna till fleecejacka och väst. Som dom njöt!!!

Tyvärr startade dagen idag med fem minus och en massa frost men nu har temperaturen stigit lite och solen strålar.

Planen är att jag ska gå ut och rasta lite helgmonster. Emilia och Malin fick feber igår och är rejält hängiga idag. Sebastian och Oskar ligger efter med sömnen och humören är där efter...
Sen hoppas jag på en lugn eftermiddag för idag ska det solas! :-)

lördag 3 mars 2012

Tankar på en ledig dag...

Denna fina bild har jag stulit av härliga Ida på Adaras.se. Hon tog den av mig i måndags på spottingen.

Igår var jag ledig. Malin hade en tid bvc så dagen var upplagd kring det.
Grabbarna sov hos farmor och farfar så det var bara jag och tjejerna på morgonen. Riktigt härligt! Och vi hann med massor! Likadant på eftermiddagen, jag hann med mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Kändes så bra! Lägg till strålande sol på det med!

Dock upptäckte jag att den lediga dagen gav mig tid att sakna nåt jag inte trodde jag saknade - min tid med bloggsurfning.
Sista veckorna har jag i stort sett bara mobilsurfat och bloggat bara när lusten funnits där.
Men jag har knappt svarat på kommentarer här i bloggen, fast jag läser ALLT!!!! Och jag har knappt surfat runt i andra bloggar. Och jo, jag saknar det.

Jag lägger min tid på livet just nu och det känns bra! Men samtidigt är det lite trist att missa vad som händer i "världen"... :-) Så här handlar det inte om att få vardagspusslet att gå ihop utan att få tid och ork över för alla er andra! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...