lördag 31 oktober 2015

Halloween, alla helgon och strejk.

Det är halloween idag. Men också alla helgons dag. Här firar vi lite både och. Igår var Emilia ute för bus eller godis med kompisarna. Helt okej för mig att gå fel dag. Så kan vi fira lite mer alla helgon idag. I alla fall övriga familjen. För fröken själv ska på halloweenmaskerad i kväll.

Just nu är hon hos en kompis och leker medan jag är med Malin på bowlingkalas. Tony och grabbarna är på hobbymässan. Själv är jag sugen på en promenad i det vackra höstvädret. Den ni. Det får bli en i kväll för att tända ljus vid kyrkan.

Sista veckan har varit tuff. Jag åkte på värsta dunderförkylningen. Vissa dagar har jag varit helt däckad. Några lite för många och för tunga lyft ovanpå det har lett till att mina stackars händer strejkar för fullt nu. Högerhanden värker mest hela tiden. Jag är väldigt glad att jag har fått en operationstid redan. Tyvärr är jag inte säker på att den operationen löser hela problemet i handen. Men det borde bli bättre i alla fall.

Bjuder på bilder på tjejerna från i dag. Malin kalasfärdig och Emilia förberedd för att gå på maskerad i kväll.

Just nu på instagram :)


Höstligt ute! #rödalöv #höst #vackert

torsdag 29 oktober 2015

Just nu på instagram :)


Protesterade händer... Ingen bra dag idag... #karpaltunnelsyndrom #cts #ont

lördag 24 oktober 2015

Just nu på instagram :)


Den gamla ljusslingan hade gått sönder så det fick bli en nya. Jag är mycket nöjd med resultatet! :-D #minlillaoas #balkongen

måndag 19 oktober 2015

Bra start, strömavbrott och trött.

Ny vecka, nya möjligheter! Det har börjat bra. Precis som förra veckan slutade bra. Tony och Sebastian var i väg långt upp på andra sidan stan för match. Emilia var på kalas och Oskar på vift. Jag och Malin hade en lugn hemmadag. Riktigt skönt. Speciellt som jag var så trött. Har somnat sent och vaknat tidigt och inte kunnat somna om.

Igår kväll somnade Tony samtidigt som tjejerna. Jag passade på att plocka ordning lite hemma. Jag har sena dagar hela veckan och vi kommer behöva planera kvällarna ordentligt. Så jag tänkte att det var lika bra att passa på igår. Fixade köket, plockade lite i hallen och satte mig med tvätten. Sebbe och jag valde att kolla en film samtidigt.

När han kommit i säng skulle jag bara plocka undan den sista tvätten men det blev lite mer. Somnade inte förrän vid tolv. Men det var lätt att somna. Ett konstigt strömavbrott utanför gjorde det väldigt mörkt. Det var bilvägen utanför och halva busstorget som va kolsvart. Fortfarande i morse med. Men när jag lämnat tjejerna hade lamporna hoppat igång igen.

Sebastian gick samtidigt som jag kom hem igen imorse. Jag skulle bara hänga en tvätt men hann även dammsuga. Det känns riktigt bra att börja veckan på topp.

Fast jag känner inte mig riktigt på topp just nu. Sitter på tåget, dricker te och bloggar. Känner hur tröttheten kryper på... Är en aning seg nu. Misstänker att jag kommer somna tidigt ikväll...

fredag 16 oktober 2015

Fredag, missat samtal och färgmatchning.

Yeay! Fredag! Så skönt! Det innebär sovmorgon imorn! Eller inte... Inte när ett stycke son ska på hajk med samling i tid för att hinna med sjutåget... Men det hade varit skönt med sovmorgon imorn. Har så svårt att vakna på morgnarna just nu. Det är för mörkt... Och kanske är det så att dom lite sena kvällarna är bidragande med. ;-)

Idag är det skola som gäller. Sen blir det lite ärenden på vägen hem. Är inte jag som hämtar så jag kan ta det i min takt. Riktigt najs. Händer inte så ofta. Så det gäller att passa på när jag kan.

Igår stressade vi hem, både Tony och jag, för att gå på utvecklingssamtal hos grabbarna. När jag kom fram till Sebastians klassrum visade det sig att jag läst fel på schemat. Ops... Fördelen blev att jag kunde vara på på Oskars samtal. Och ett nytt samtal bokades in hos Sebastian.

På väg hem från skolan sprang jag in till Camillas. Och vilken tur. Jag fyndade en sjal/halsduk (vad kallas det?!) i perfekt färg! Den matchar min ryggsäck och mina hörlurar. Det gäller att matcha rätt. ;-)

tisdag 13 oktober 2015

Trött och positiv.

Trött, tröttare, tröttast, jag. Ungefär så. Japps. Jag är riktigt trött idag. Blev lite för sent igår och ovanpå det tyckte Malin att det var en bra idé att väcka mamma och pappa redan vid femtiden imorse. Jippi yeay. Eller inte. Hann slumra lite innan klockan ringde men det blev ingen bra sömn. Men jag ska inte klaga för mycket. Det blev en lugn morgon och jag slapp stressa.

Men jag velade in i det sista om jag skulle åka eller inte till skolan. Det lockade inte alls idag och dessutom är det hemmadag för grabbarna. Skolan har utvecklingssamtal hela dagen så eleverna har hemmastudier idag. Inte för att jag inte litar på att lämna dom ensamma hemma, utan mer för att det hade varit skönt att vara hemma. Men jag kom iväg. Sitter på tåget nu.

Idag är det workshops för hela slanten. Riktigt kul. Den här kursen överlag är riktigt bra. Både i upplägg och innehåll. Det är stor skillnad i struktur mot dom kurser vi läste förra året. Så skönt!

lördag 10 oktober 2015

Lite ljus i mörkret =)

Frosten ligger vit ute. Termometern visar på nästan tre minusgrader. Själv ligger jag under mitt varma täcke i sängen. Tjejerna kollar på film. (Varför dubbar dom inte sångerna när dom dubbar barnfilm?! Nyfilmatiseringen av Annie den här gången...) Grabbarna sover och Tony är i båtklubben. Jag är inte avundsjuk på honom som måste vara ute hela dagen. Det är dags att ta upp båten idag. Vintersäsongen är här. ;-)

Dagen startade inte riktigt så här lugnt. Tvärtom. Vi väcktes av ett samtal från Tonys mamma. Han hade försovit sig. Larmet på hans mobil lever sitt eget liv. På en kvart hade vi fått honom klar inkl kokat ett par kannor kaffe. Ibland är vi effektiva.

Det trista är att fast det gått en timme sen jag störtade upp ur sängen så känns kroppen fortfarande stressad. Det är frustrerande att kroppen blir stressad av så lite.

Jag lyckades i alla fall mota bort lite stress i veckan. Både torsdag och fredag valde jag att ta ett senare tåg och komma en kvart för sent. Jag missade inget speciellt i skolan men fick en halvtimme extra hemma. Det gjorde så stor skillnad med hur jag mådde under dagen.

Idag får nog bli en lugn dag. Efter frukost ska jag få Sebastian hajk-redo. Hoppas kommande natt blir liiiite varmare än den gångna. Han ska sova i tält... Burr!! Och när han har kommit iväg ska vi nog bara vara. Känns som att jag behöver det idag.

Just det, måste ju berätta. Igår såg jag julmust på ica. Och tidigare i veckan såg jag årets nya smak på skumtomtar - clementin. Ångrar att jag inte köpte den. ;-)

Nu kurrar magen så det är dags att fixa frukost.

torsdag 8 oktober 2015

Tankar från botten

Vissa dagar är helt klart bättre än andra. Det här är inte en av dom. Idag är en sån dag jag önskar att jag inte hade behövt kliva ur sängen. Hade velat vända mig om och somna om. Förtränga allt. Men det går inte. Kunde inte stjäla till mig några extra timmar. Kände att jag behövde gå på dagens lektioner. Eller jag vill det. Det är intressant. Men jag vill samtidigt va hemma. Moment 22.

Den inre stressen, den som är svårast att göra nåt åt, är den som är värst. Jag försöker verkligen att stressa ner, att göra det jag mår bra av. Det lyckas ändå inte.

Inte blir det bättre av att det, stressen, triggar igång kräkångesten. Kräkfobi känns som fel ord. Det är mer en ångest. Efter några månader utan problem alls registrerar jag hur folk låter och beter sig på tåget. Nån kanske ser extra sjuk ut, sväljer konstigt. Nån hostar och hostar och tänk, hen kanske tänker kräkas. Eller är prasslar nån med en tom påse, är det en kräkpåse?
Jag hör själv hur sjukt det låter. Jag vet att det är sjukt. Men det går inte att stoppa.

Lägg till att det har börjat störa min nattsömn. Somnar jag sent har jag självklart fått för lite sömn. Somnar jag i tid eller tidigt kan jag vakna sjuttioelva gånger. Förra veckan vaknade jag en timme tidigare än klockan flera dagar.

Det känns som jag befinner mig i en spiral som snurrar snabbare och snabbare. Blir smalare och smalare. Inget slut... bara snabbare och snabbare...

tisdag 6 oktober 2015

Just nu på instagram :)


Det var riktigt vackert ute på sina ställen idag! #åretsförstafrost #frost #höst

måndag 5 oktober 2015

fredag 2 oktober 2015

Jag erkänner och lite bottenkänning igen...

Okej då. Det är väl dags att jag erkänner att det finns nåt jag stör mig på med den här årstiden. Här mitt emellan sommar och höst.
Jag tycker det är jobbigt med temperaturskillnaderna mellan morgon och eftermiddag. När jag ska lämna tjejerna och åka iväg till skolan är det svalt. Vissa morgnar kallt med bara några plusgrader. Då kan till och med jag sätta på mig höstjackan. Men bara några timmar senare kan det vara så varmt stt det är bara armar som gäller. Då kan jag tycka att det är frustrerande! Men bortsett från det så tycker jag att sensommarens övergång i höst är riktigt härlig. Idag, den andra oktober, ska det bli arton grader ute. Det finns inte så mycket att klaga på då...

Det är bara synd att jag inte känner mig riktigt lika nöjd i övrigt. Skolan har kommit igång ordentligt, barnens aktiviteter likaså. Vi har hunnit med att tömma båten och förberett den för upptagning. Kalas för en nybliven trettonåring. Tiden swishar fram och det känns inte som jag hinner med. Stressen river i hela kroppen.
Från att ha känt mig riktigt nöjd med tillvaron till att vakna flera gånger per natt och sen alldeles för tidigt på morgonen. Samtidigt värker det i kroppen. Dels är det högerfoten som bara inte vill sluta göra ont. Men det är annat med. Mitt ben värker igen. Hade så för nåt år sen utan att hitta orsak till det. Men ont gör det. På kvällarna värker det från höften ner i foten och hela benet rycker av värken. Kan va stressen. Men jag vet inte. Kanske en nerv i kläm. Ingen aning. Måste komma ihåg att ta tag i det
Men det är lätt att bli van vid smärta, att bara fortsätta i samma mönster.

Jag känner att det tär på mig. Skolarbetet blir tyvärr lidande. Orken finns inte där. Kräkångesten (får bli ett eget uttryck) gör sig påmind på tåget igen. Det har varit lugnt ett tag. Sånt som borde vara roligt blit jobbigt. Och ja, jag vet att det bara är jag som kan förändra. Men det är svårt att bryta invanda mönster...

Men idag ska bli en bra dag. Solen strålar! Det ska bli varmt ute. Intressanta föreläsningar väntar. Jag får fokusera på det nu.

torsdag 1 oktober 2015

Just nu på instagram :)


Änglarna bakar pepparkakor ikväll. Syns bara att mobilen inte fångar hur vackert röd himlen verkligen var. #solnedgång #rödhimmel #vackert

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...