måndag 29 februari 2016

Måndag, sällskap och avslut.

Måndag. Ny vecka. Nya äventyr. Dessutom skottdagen. Och strålande solsken! Men vitt och frostigt. Vi har kommit till den här härliga årstiden mellan vinter och vår när temperaturen sjunker långt under noll på natten och sen stiger upp över nollan på dagen. Igår var det 6 grader varmt i solen medan det var 8 minusgrader i natt. Men härligt är det för varje dag kommer vi ett steg närmre våren. Och jag tror att om våren får komma sakta men säkert så blir den varmare och härligare i slutet.

Idag får Malin följa med mig till skolan. Magsjukan håller sitt grepp om hennes dagis. I fredags saknades nästan halva personalstyrkan om jag förstod det rätt. Plus massor av barn. Och med ett kalas hos bästa vännen i helgen så fick vi ännu en anledning att försöka undvika skiten ett tag till. Och ja, jag är medveten om att vi inte kommer kunna undvika magsjukan hela tiden men vi kan skjuta lite på det i alla fall. ;-)
Det ska bli spännande och se om jag får ångra beslutet att ha med en energisk femåring till skolan. Håll tumme för en bra dag!

Sen får vi se hur resten av veckan blir. Jag har grupparbete och bara en halvtimme fast tid fram till fredag då vi istället har redovisning hela dagen. Men då ska å andra sidan alla fyra barn vara med farmor och farfar. Så det blir nog en bra vecka. Klart det blir. Är ju dessutom ny månad imorn.

lördag 27 februari 2016

onsdag 24 februari 2016

Just nu på instagram :)


Liten blir stor! Dags för yngst i skaran att börja skolan! Hur kan tiden ha gått så fort?! #börjaskolan #förskoleklass #tidengårfort

måndag 22 februari 2016

Ångest deluxe, handboll och missad dejt.

En lång härlig helg är slut! Tyvärr lite lite sömn. Kräkångesten river i mig halva nätterna. I natt sov jag som bäst sen i fredags. Malins bästa kompis insjuknade natten till fredagen och en annan av hennes kompisars lillebror plus mamma natten till lördag. Inte kunde jag slappna av då. Det är dessutom ingen liten snäll magsjuka som går. Inte blev det bättre idag när jag lämnade Malin och fick reda på att kräksjukan verkligen har slagit till på dagis. En stor lapp sattes upp på dörren och dom sa till föräldrarna så fort dom kom. Hade jag kunnat hade jag vänt i dörren med Malin. Får se hur illa det är när jag hämtar henne. Kanske kan vi pussla ihop det så att hon kan va hemma när magsjukan är som värst. Eller så får hon gå och jag bearbeta min ångest. Hahaha.

Men bortsett från alla kräkångest har vi haft en bra helg. I lördags kollade vi på Sebastian när han spelade match och sen mello på kvällen. Igår var det Oskars tur att ha match. Det var första gången jag såg honom spela med nya laget. Duktiga var dom.

Däremot blev det ingen dejt med Mr Grey i helgen. Jag var för trött. Hahaha

lördag 20 februari 2016

Just nu på instagram :)


Tror mellon får konkurrens ikväll. ;-) #grey #eljames #FiftyShadesOfGrey

Just nu på instagram :)


Riktigt god middag idag! #plex #plexpinotgrigio #musslor #moulemariniere #gott

fredag 19 februari 2016

En skum dag...

Vilken skum dag det blev igår. Mådde skumt hela dagen. Bihålorna gjorde rejält ont. Det var en pina att ha på glasögonen. Men jag åkte ju iväg till skolan och det gick ganska bra. Blev dessutom en kort dag. På väg hem blev jag alldeles skakis i benen. Så där som man kan känna sig när man är rejält sjuk och rör sig för mycket. Riktigt obehagligt blev det när jag väntade på Nynäståget i Älvsjö. Fick en obehaglig klump i halsen och magen "bubblade". Mådde skumt hela vägen hem men kan inte säga exakt vad det var. Kan ju lika gärna ha varit min kräkångest som tog över.

Väl hemma fick jag lägga mig på sängen ett par timmar innan jag kände mig bättre. Sebastian hade redan lovat Malin att hämta henne och Oskar var snäll och hämtade Emilia. Jag kunde äta som vanligt och kände mig ganska okej men samtidigt helt slut resten av kvällen. Så det fick bli en kväll med serier på datorn i sängen.  ;-)

Idag har jag ont i kroppen vilket inte är så konstigt efter timmarna i sängen igår.  Annars mår jag helt okej. Känner mig lite förkyld, that's it. Hoppas det stannar vid det! Speciellt som det är lång dag i skolan idag. Men det ska bli kul iallafall. Vi har en kurs om Servicedesign. Riktigt intressant!

Och bäst av allt, det är fredag. Det innebär sovmorgon imorn! ;-)

Just det... måste ju berätta. I lördags såg jag att Dollarstore hade skyltat om inför påsken. Och vår Ica annonser om påskmust i Aftonbladets app. Tydligen är det snart påsk. ;-)

torsdag 18 februari 2016

Mer sjukt, solsken och snöfall!

Sitter på tåget till skolan. Hade hellre krupit ner i sängen. Onda bihålor i kombination med migränkänning är ingen hejdarkombo. Det känns i ögonen och gör dessutom att jag helst inte vill ha glasögon på mig. Inte allt för skönt. Men det får gå.

Jag får glädja mig med dagens väder istället. Igår var det strålande vackert. Riktigt vårligt i solskenet trots minusgraderna. Idag är det vinter och vitt ute. Och det snöade riktigt härligt när jag lämnade tjejerna. Enda minuset är att det står regn på väderleksrapporten i eftermiddag. Hoppas det går över så ungarna hinner leka lite i snön.

Just nu på instagram :)


Från den ena dagen till den andra. Igår vid strax efter klockan åtta - ljust och strålande sol. Idag strax efter sju - mörkt, mulet och en massa snö. Men riktigt härligt! #snö #vinter #lyckligtjej #minimonster

tisdag 16 februari 2016

Lång väntan, mer väntan och kallt.

Jahapps. Då ska fiber vara indraget. Jag undrar vad det är dom är kvar bara, det ska inte kopplas på förrän vecka 12! Sanslöst tycker jag...

Det tog sin lilla tid igår. Först var dom inne max en halvtimme på morgonen och skulle komma tillbaka efter lunch. Halv två var dom tillbaka och höll på till klockan var nästan fyra. Men det blev bra. Vi slapp en ful list i taket. Mindre kul var att jag inte hann återställa så långt jag hade velat. Alla möbler är tillbaka på rätt plats men det är fortfarande väldigt rörigt i lägenheten. Men det blir nog bra. Nångång.

Idag är det strålande väder. Frostigt och nästan 8 minusgrader. Riktigt vackert och krispigt. Jag hoppas det blir lite varmare under dagen. Dagens workshop skolan ska tydligen pågå delvis utomhus. Men det blir nog bra det med.

måndag 15 februari 2016

Blombud,bad och kaos!

Söndagen blev inte riktigt som planerat. Men riktigt bra ändå. Blombudet med blommorna från Spot and Tell kom redan på förmiddagen. Som ni ser på bilden var det riktigt vackra rosor! Kort där efter började Malin och Oskar tjata om att gå och bada. Sagt och gjort, vi gick till simhallen. Alla utom Emilia. Vi hade ett par riktigt härliga timmar där. Massor av tjo och tjim och dykande. Det får vi göra om med andra ord.

Kvällen blev lugnare. Men det blev inget serietittande. Så långt kom jag inte. Hahaha. Vi fixade ordning lite mer här hemma istället. Idag har den mesta tiden gått till att vänta på att dom skulle blir klara... På lappen stod det att arbetet skulle utföras mellan 8.00 och 17.00. Jippi yeay. Eller inte. Men dom kom redan vid niotiden så det var ju helt okej. Men tji fick jag. Dom såg till att dra in kabeln/fibern, vad det nu heter, och sa sen att dom skulle komma tillbaka efter lunch. Tiden har tickat på och jag har hört att det har borrats i huset... Först halv två dök dom upp igen... Jag vill ju återställa ju!!

Positivt är dock att vi slipper få kabeln i taket hela vägen från hallen genom hela vardagsrummet. Dom skulle dra ner den till golvet direkt efter garderoberna i hallen. Yeay. Det kommer se mycket bättre ut. Så skönt så!

Så nu hoppas jag att det ska bli klart snart så jag får börja ställa tillbaka möblerna. Det är kaos just nu. Ni får se några mörka bilder tagna på facebook här nedan... Taskig kvalité men ni förstår grejen.. Jag vill ha tillbaka mitt hem. ;)
 Just nu står dessutom frysen mitt i hallen för att dom ska komma åt väggen... 
 Tjejernas rum är lagom kaos eftersom allt från hallen hamnade där igår kväll...

söndag 14 februari 2016

Glömska, kaos och vinster!

Ni vet den där när man kommer på att man har glömt bort något, precis innan man ska somna...? Japps, så gjorde jag igår. Alldeles för sent kom jag på att vi glömt steka pannkakor till Emilia som ska på museum med scouterna idag. Det blev till att ställa klockan på halv åtta. Jag som hade ställt in mig på att få sovmorgon...

Jag vaknade redan sju. Inte allt för kul. Men innan jag tänkt tanken klart på att somna om kom jag ihåg pannkakorna. Så jag klev upp istället. Fixade disken som ingen orkade med igår kväll och ställde mig sen och stekte pannkakor. Kokade varm choklad och fixade frukost med när jag ändå höll på.

Nu har jag hoppat tillbaka i sängen igen. Tänkte kolla lite serier på datorn en stund. Bara vara. Känns som en sån dag. Lägenheten är ett litet kaos - som jag inte kan göra nåt åt. Dom kommer och drar in fiber imorn och vi behövde tömma hela väggen mot grannen från hall till vardagsrum. Kabeln ska dessutom dras i takhöjd. Det kommer bli snyggt värre när listen ska dras ner till antennuttaget i vardagsrummet... Eller inte... Men det blir nog bra.  Jag hoppas bara dom kommer till vår lägenhet tidigt så jag kan återställda under resten av dagen. Få ordning igen. Det är två skrivbord, en hurts, en soffa och hallmöbler som ska ställas tillbaka..

Idag har vi inga andra måsten än att hålla koll på tiden när Emilia kommer tillbaka och att ta emot ett blombud. Japps, jag ska få blommor. Härom dagen vann jag en tävling på Spot and Tells instagramsida. Man skulle gissa vilken dag Allegro Primotivos nya etikett såg ljuset första gången och jag gissade närmast. Yeay!!! Vinsten var röda rosor på alla hjärtans dag!

Det är inte enda vinsten jag har vunnit sista veckan. Jag vann inne hos Mammatill3.nu också. Jag har vunnit en mattermos från Carl Oscar. Yeay!!! Det kändes lite extra kul då jag hade hunnit glömma bort att jag hade tävlat.

lördag 13 februari 2016

Chockerande upptäckt, mellosnack och fiber.

Vad lustigt det är ibland. Jag som i vanliga fall är den som längtar efter snö och tycker det är fusk när alla andra får snö tycker just nu att det är riktigt härligt att titta ut. Strålande sol och inte en gnutta snö. Visserligen kallt men som sagt, ingen snö. Knappt frost. Medan Facebook och Instagram är fulla av snöbilder. Jag lockas inte alls av det just nu. Det får gärna vara kallt ett tag till. Inbillar mig att det blir en bättre vår då. Men helst ingen mer snö.

Lördag idag. Mellolördag nummer 2. Jag har noll koll inför årets mello. Vet att Perelli inte får vara programledare men inget om artisterna. Jag har missat allt. Å andra sidan gick det inte att köpa nån schlagerbibel i år. Hahaha

Igår blev det en lugn men energisk dag. Föreläsning på förmiddagen. Massor av mellosnack. Hahaha! Föreläsaren använde mello som exempel. Riktigt kul! När jag kom hem fick jag värsta energirycket och satte igång och städa. Det blev så fint så. På kvällen hann jag dessutom med att vika berget av tvätt som väntade. Så imorse var det riktigt najs att vakna. Synd bara att jag vaknade för tidigt.

Jag tänkte skriva att det blir en lugn dag idag. Tills jag kom på att jag har en massa möbler att flytta. Och den här gången är det inte jag som fått möbelfeber. Dom ska dra in fiber på måndag. Från hall till vardagsrum. I taket. Alla möbler ska bort som är i vägen. Det innebär för oss två skrivbord, en hurts, en frys och soffan. Jippi yeay. Och just det. Skohylla och hurts där med. Så det finns lite att göra här hemma i helgen. Men det blir nog bra. Jag gör det jag kan själv idag och imorn när Tony är hemma får han hjälpa till.

fredag 12 februari 2016

Just nu på instagram :)


#Fredagsmys i det Wahlströmska palatset! #semlor #semlor #gott #fika

Snöfall, tillbaka till stenåldern och egen tid.

Gomorron i snöfallet. Det är i och för sig snart förmiddag. Klockan är halv nio och jag sitter på tåget till skolan. Utanför snöar det och ju längre norrut jah kommer desto mer blir det. Inga stora snöflingor men ändå en del. Lite mysigt. För även om jag börjat längre efter vår kunde det ju va kul för ungarna att få åka lite mer pulka och skridskor. Och hellre vinter nu än senare i vår.

Igår blev det mest en lat kväll. Bortsett från att jag trillade och stekte köttbullar på 1,5kg färs. Det tog sin lilla tid. Men det var det värt för oj vad gott det blev. :-) I övrigt gjorde jag inte mer än jag behövde. Var riktigt trött. Orkade inte ens läsa. Då är det illa. Hahaha!

Jag läste nynäsposten idag. Än en gång vill dom dra in en massa bussar i Nynäshamn. Snart är nog körkort ett måste för mig och att vi har två bilar. Jag undrar hur man tänker när man gör det svårare och svårare för folk att åka kommunalt. Det hänvisas till pendeltåget. Ett stort skämt. Det är ju inte direkt det mest pålitliga alternativet. När jag jobbade räknade jag alltid in en halvtimme extra för att vara säker på att hinna till jobb/dagis i tid. Och inte är det bättre nu. Den största skillnaden är att jag inte använder stämpelklocka längre... Nä, det är riktigt surt med alla indragna bussar. Jag undrar om dom som bestämmer skulle klara sig med att enbart åka kommunalt...

Nä, nu ska amjag sluta sura och läsa mig bok istället. Igår var jag så osmart och glömde den...

torsdag 11 februari 2016

Anfallen, inspelad och bara suck!

Jag skulle ha stannat i sängen i morse. Dragit räcket över huvudet och bara ignorerat allt. Okej då, riktigt så illa är det inte. Men shit vad trött jag var när jag vaknade. Den där jag delar säng med höll mig vaken alldeles för länge igår. Det börjar nog bli dags att inte kolla tv från sängen mer... Hahaha

Lämnade tjejerna riktigt smidigt i morse. Så det blev bra trots att jag var så trött. Efter en dusch passade jag på att trimma luggen lite - mycket. Hahahaha! Det blev precis på gränsen till kort. Tur den växer fort! 

Plockade ordning lite hemma. Det är otroligt hur snabbt det blir kaos hos oss. Jag plockade ordning allt igår morse och idag var det kaos igen. Medan jag stod och plockade för att sätta på en tvätt anföll ena badrumshyllan! Den bara kom farandes. Tyckte inte ens jag var i närheten av den. Som tur var stannades fallet upp av duschdraperiet. Jag hann kolla att inget gick sönder men inte mer än så. Det hände ett par minuter innan jag behövde gå till tåget. Så jag vet ju vad jag gör ikväll. Det positiva är att jag nu påmindes om att det är en ikeamöbel och dom måste ju efterdras i alla skruvar. Hahaha

Det är verkligen min dag. Å andra sida kan det väl bara bli bättre nu. I alla fall så fort jag får kliva av tåget. Det satt en tjej i närheten och käkade pyttipanna förut. Sån där färdig illaluktande. Hela tåget stinker fast det är länge sen hon gick av. Fy säger jag bara. Ät aldrig pyttipanna på tåget om ni tänker på medresenärerna. ;-)

Resten av dagen blir nog bättre som sagt. Föreläsning både för- och eftermiddag. Vi i min grupp ska gå igenom intervjun jag gjorde igår med. Den spelade jag in. För att vi sen skulle kunna skriva ner allt. Åh vad kul det var att lyssna på min egen röst om och om igen i typ en timme. Eller inte!! Hahaha! Aldrig mer!

onsdag 10 februari 2016

Fuskare, jättesnällt och jakt i mörkret!

Åh vad skönt det var med en hel natts sömn! Det behövde jag verkligen nu. Att dessutom slippa stressa upp på morgonen var extra skönt. Oskar och Emilia tassade upp, gjorde sig klara och gick iväg. Så skönt.

Och ja, dom fick gå idag. Fast det inte gått 48h på magsjukan. Jag vet. Jag går emot mig själv. Malin är däremot hemma. Dagis ber om att vi ska hålla på syskonregeln. Äsch babbel babbel. Ja, jag borde kanske ha haft dom stora hemma. Ja jag är kluven. Samtidigt behöver jag få skolarbete gjort idag. Bland annat en telefonintervju. Det hade aldrig gått med fyra energiska barn hemma. Så det fick bli som det blev. Där har ni det, den skenheliga typen som tjatar på alla andra lever inte som hon lär. Fast han med magsjuka håller vi stenhårt på 48-timmarsregeln.

Igår kväll var jag med Emilia, Oskar och Malin till dagis. Det stod reflexjakt och korvgrillning på schemat. Så mysigt! Vi gick tipspromenad i mörkret med hjälp av reflexer och ficklampor. Därefter serverades grillad korv och dricka. Malins ena fröken var så snäll! Hon vet att jag älskar jordgubbsteet dom har så hon berättade att det fanns en påse i telådan så jag inte skulle missa den. Vi hade det jättemysigt! Doften av grillen, puffar av andedräkten och glada barn. Så härligt!

Därefter gick vi hem för att avsluta kvällen med en varsin semla och chokladbollar. Jag orkade inte baka igår så Tony fick handla semlor. Och barnen som fortfarande ville baka gjorde jättegoda chokladbollar istället.

Det blev en bra dag trots nattens kräkor. Nu hoppas jag att kommande dag blir lika bra. Kanske ska börja med frukost. Magen morrar ganska bra nu. ;-)

tisdag 9 februari 2016

Frånvaro, sjukdomar och fettisdag.

Kanske kanske borde jag ta tag i det här med bloggandet. Jag saknar det. Och andra med... Dessutom är det ju riktigt kul att kunna gå tillbaka och titta vad som hänt tidigare. Det är ju en bra dokumentation av livet. Vad vi gör, vädrets lustiga makter, vänner, kalas, fester, livet och allt där emellan!
Som Malins första skridskotur.

Sista månaden har jag flera gånger satt mig för att blogga. Öppnat appen på tåget och börjat men inte skrivit mer. Jag gjorde inte ens klart årskrönikan för förra året. Den ligger halvklar som sparat inlägg. Jag åkte på halsfluss och däckade totalt i nyårshelgen och på den vägen blev det. Hela familjen hann med att vara sjuka under jul och nyår och sen har det fortsatt. En förkylning här, en där. Tony åkte dessutom på influensan nu i månadsskiftet. Jag själv hamnade i nåt mellanläge, rejält dunderförkyld och huvudvärk som däckade mig men ingen feber. Så skumt. Men blev ett par dagar hemma från skolan.
Nya naglar har hunnits med. Och snön har töat bort och återkommit i omgångar.

Detta toppar vi nu med magsjuka i hemmet. Sebbe hade riktigt ont i magen i söndags kväll. Vi diskuterade om det var magsjuka eller på grund av slarv med måltiderna under helgen i kombination med match. Han mådde inte illa eller nåt annat än ont i magen. I går morse mådde han bra så det kändes ganska rätt att skylla det på helgen. Tills i natt. Då kom det. Allt i magen och lite till.. Hela familjen vaknade i uppståndelsen dessutom. Efter en timme hade alla kommit i säng igen och en efter en somnade om. Utom jag och Oskar. Han låg i soffan så medan tiden tickade på låg vi och pratade lite... Nån gång efter fyra först somnade vi.
Vilket innebär att den här mamman går på sömnbrist deluxe idag... I söndags kväll kunde jag inte somna. Varenda nerv i kroppen var på helspänn och jag var riktigt arg på mig själv som lät fobiångesttankarna ta över... Fick väl ihop tre timmars sömn innan det var dags att gå upp och lämna barn innan skolan. Somnade dessutom inte förrän runt tio. Eller nä, om jag tänker efter va nog klockan redan nio när jag kröp ner i sängen. Eller nåt sånt. Hahaha. Väcktes strax innan två i natt och somnade om efter fyra. För att väckas kvart i sju. Jippi. Fick slumra om i omgångar till framåt nio i alla fall. Men idag är jag trött. Och barnen med... Alla fyra fick vara hemma. Vi kör på syskonregeln och sömnbrist.
Jag fick brev av Malin häromdagen. Gullunge!!

Mindre kul idag är att jag lovade barnen att baka. Det är ju trots allt fettisdagen. Jag är inte alls på humör att baka. Eller hålla koll när dom bakar... Vi får se hur det blir. Allt finns hemma i alla fall... Jag hade mest tänkt bara vara. Och barnen får ganska fritt fram att roa sig. Idag ignoreras alla måsten... Utom semlan. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...